""  


Понеділок, 29.04.2024, 14:54

Вітаю Вас Кузміч | RSS



Ласкаво просимо на сайт "Футбол на Чернігівщині!Сайт розкаже вам,про футбол нашого регіону...

Меню сайту





Випадкове фото 




Наше опитування

Як Вам новий дизайн сайту?
Всього відповідей: 369

  • Обговорити на форумі

  •      Платна реклама              






    Погода


    Головна » 2009 » Березень » 13 » Футбол — його життя
    Футбол — його життя
    14:06
    Побачила світ четверта книга про футбол чернігівського журналіста Віктора Мухи. Вона має назву «Зов победы». Нове документальне видання розповідає про життя у футболі яскравої особистості — майстра спорту СРСР, заслуженого тренера УРСР Юхима Школьнікова.
    Футбольне становлення і талант юнака розкрився у 60—ті роки в чернігівській «Десні». Швидкі ноги, інтуїція, добре відпрацьований удар дозволили йому в 197 матчах за рідну команду забити 74 м’ячі. Не можна не згадати, що в 1964—66 роках результативний нападник входив до складу збірної України, сформованої з кращих гравців класу «Б». Юхим Школьніков перший з чернігівських футболістів одержав звання майстра спорту СРСР.
    Як тренер, він розпочинав з любительських змагань. Надзвичайно продуктивною була його наставницька робота у 80—ті роки в українській зоні другої ліги з командами «Нива» (Вінниця), «Буковина» (Чернівці), «Десна» (Чернігів), про що свідчать завойовані медалі різних ґатунків. Із названими колективами Школьніков поповнив колекцію спортивних нагород і в новий час. До речі, протягом майже піввікової історії «Десни» в реєстрі головних тренерів команди вже зафіксовано 20 наставників. Але ніхто з них, працюючи в чернігівській команді, не досягнув таких результатів, як Юхим.
    Окрема тема — його вихованці. Через команди Юхима Григоровича пройшли і такі футболісти, які потім стали справжніми зірками. Доречно хоча б назвати Олега Кузнєцова, Івана Вишневського, Вадима Тищенка, Віталія Косовського. Багато досягли Юрій Шелепницький, Сергій Нагорняк, Віктор Мглинець, Леонід Гайдаржі.
    Як зазначає автор книги Віктор Муха, тренеру Юхиму Школьнікову дано багато. Виявити талант футболіста там, де інший спеціаліст його просто не бачить. Повернути у стрій, привести до футбольних вершин тих, на кого, незважаючи на очевидну обдарованість, через різні обставини вже махнули рукою. І так налагодити навчально—тренувальний процес, щоб команда впевнено набирала потрібні кондиції.
    Безумовно, Школьніков — це всеукраїнське футбольне явище. А для Чернігова — так і зовсім унікальне. Читач багато чого дізнається про нього, прочитавши книжку, адже у ній використані матеріали і з особистого архіву Юхима Григоровича, і автора друкованого видання. До того ж, вона добре проілюстрована.
    Видпуск книги профінансували друзі Юхима Григоровича Школьнікова до його 70—річчя.


    Віктор БЕРЕГОВИЙ
    Газета "Чернігівські відомості", 11 березня 2009 року
    Категорія: Інше | Переглядів: 901 | Додав: stas-pavlenko | Рейтинг: 5.0/1 |
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]



    Форма входу






    Календар новин

    «  Березень 2009  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031

              Онлайн трансляції        





    Пошук


     Сьогодні на сайт заходили    





    Друзі сайту


             Банери на наш сайт       






    Статистика



    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0


    Copyright MyCorp © 2024