""  


Вівторок, 30.04.2024, 08:59

Вітаю Вас Кузміч | RSS



Ласкаво просимо на сайт "Футбол на Чернігівщині!Сайт розкаже вам,про футбол нашого регіону...

Меню сайту





Випадкове фото 




Наше опитування

Як Вам новий дизайн сайту?
Всього відповідей: 369

  • Обговорити на форумі

  •      Платна реклама              






    Погода


    Головна » 2009 » Лютий » 13 » Іван ЧАУС: МИ ПРИЙШЛИ НЕ НА ОДИН ДЕНЬ
    Іван ЧАУС: МИ ПРИЙШЛИ НЕ НА ОДИН ДЕНЬ
    14:19

    Трохи більше, ніж рік минуло відтоді, як Іван Петрович, президент "Десни", віце-президент ПФЛ у першій лізі залишив професіональний футбол. А таке враження, ніби нікуди й не відходив від улюбленої справи втілювати свою любов до представника футбольної Чернігівщини.

              Що ж, з поверненням до безпосереднього керівництва "Десною" Івана Чауса, вболівальники, напевно, мають пов'язувати великі сподівання. Надії на те, що команда за своєю кадровою ознакою стане справжнім представником свого регіону, а в головної команди Чернігівщини буде, як і раніше, потужний резерв, що базуватиметься на місцевих вихованцях.

    Про своєрідне дежа вю, а також про майбутнє "Десни" Іван Чаус, у ролі віце-президента клубу, розповів нашій газеті.

    Десь тижнів два-три тому на мене вийшли представники Валерія Короткова, а потім і сам Валерій Олександрович. У телефонній бесіді він виклав свою позицію і бачення розвитку футболу в Чернігові. В багатьох аспектах наші думки співпали. Пізніше у Валерія Олександровича   відбулася   зустріч з мером міста Олександром Соколовим,   під  час  якої  були знайдені точки дотику з приводу фінансування футбольного клубу "Десна". А свою згоду працювати віце-президентом клубу я дав буквально кілька днів тому.

    Передача прав і обов'язків на участь у змаганнях приватному підприємству ФК "Десна" факт, що відбувся?

    Так. Валерій Олександрович попросив  мене  бути   присутнім при передачі клубу. Так історично склалося, що свого часу мені довелося передати права і обов'язки клубу команді Олексія Савченка, тепер же прийшлося і отримувати фактично клуб знову.

    Нам доведеться починати практично з нуля. Оскільки як такої команди немає. Є на контрактах десять футболістів, але з них, можливо, лише один-два тих, хто за своїм рівнем стане в пригоді "Десні". Фактично на сьогодні команди немає. Потрібно зараз терміново вживати заходів щодо створення структури, інфраструктури повністю і, найголовніше, створити боєздатний колектив. Часу практично немає, всі команди вже на ходу, готуються до змагань. Тому прийняте рішення упродовж тижня спробувати укомплектувати команду з тих футболістів, які є можливість запросити. Я б не хотів, щоб у нас знову була команда приїжджих, тобто з інших регіонів. Дамо шанс нашим, місцевим, футболістам, тим, які свого часу прославляли "Десну". Ми вже ведемо переговори з низкою гравців, які можуть поповнити ряди нашої команди. Наскільки я зрозумів, Валерій Олександрович Короткое запропонував на посаду головного тренера Михайла Дунця, от Михайло Михайлович і буде займатися комплектацією команди. А в керівництва клубу своєї роботи непочатий край це й із атестації клубу, і зі створення футбольної структури. Думаю, що навіть у стислі терміни ми підійдемо до цього питання правильно і професійно.

    Головне завдання, я вважаю, ми виконали зберегли команду в Чернігові, попереду завдання зберегти традиції нашого футбольного міста. Важко сказати, якою буде команда навесні, оскільки надто багато втрачено часу, а разом з ним і можливість придбати низку хороших гравців. Найголовніше, що в кінці березня команда вийде на старт, а це найприємніша новина для вболівальників.

      Які гарантії того, що клуб фінансове стабільний? Де гарантії, що не складеться ситуація, за якої команда пограє два-три місяці, а потім, як кажуть, "немає грошей" і "що робити?"...

      Всі ми бачимо, що робиться в країні. Криза охоплює всі сфери життя, в тому числі й футбол. І дуже приємно, що в такий непростий період знайшлася така людина, як Валерій Короткое, яка сміливо сказала, що готова вкласти гроші в ФК "Десна". Не думаю, що це на один день. Якби я побачив у цій справі авантюризм, я не дав би своєї згоди на роботу в клубі.

      Що стало визначальним у виборі головного тренера на користь Михайла Дунця?

    У першу чергу, те, що Валерій Короткое не один рік працював з Михайлом Михайловичем у "Вересі". Вони знають один одного досить добре. Напевно, це і є найголовнішим фактором, який вплинув на вибір. Другий фактор —  це те, що Дунець через двадцять років повернувся до Чернігова,   він   працював  у  "Десні", знає особливості міста, і його тут пам'ятають.   Стосовно  завдань, то, знаючи амбіційність Валерія Олександровича, можна передбачити,  що коли  налагодиться  інфраструктура і буде награна команда, завдання перед колективом будуть високі і конкретні. Зараз же найперша мета створити конкурентоспроможний колектив. Якщо дивитись реалістично — зараз в команді немає жодного футболіста. А ми вже через тиждень запланували зібрання команди.

    За вашої попередньої епохи правління "Десна" славилася доволі потужним резервом. На чернігівську команду цілеспрямовано працювали і фарм-клуб "Полісся" (Добрянка), який ви створили і фінансуєте вже сімнадцять років, і ДЮСШ "Десна". Зараз керівництво "Десни" звернеться до вашого досвіду у цьому питанні?

      Ми цю тему обговорювали. Найближчим часом має бути підписана угода про співпрацю з ФК "Полісся", який стане фарм-клу-бом "Десни", адже за період майже  п'ятдесятирічного   існування "Десни" це, напевно, найуспішніший її проект,  оскільки  майже вся основа команди пройшла через ФК "Полісся". Резерв команді дуже потрібен, і принциповою позицією буде співпраця зі спортивними школами "Юність" і "Десна".

    Керівництво "Десни-Партнера" заявило про те, що клуб місту подаровано. У той же час всі розуміють, що Олексій Савченко вклав величезні кошти в команду. Чи були все-таки якісь домовленості між двома бізнесменами, чи обійшлася "Десна" Валерію Короткову в якусь копійчину?

    Я, щиро кажучи, не володію такою інформацією. Якщо й були якісь домовленості між двома керівниками мені про це нічого не відомо.

      З колишнім керівництвом "Десни" у яких залишаєтеся стосунках? Образ не буде?

      Найголовніше, що має бути в футбольних стосунках це футбольна етика. За рік, поки мене не було у професіональному футболі, якщо в мене і були на когось образи, ніде, в жодному ЗМІ нічого поганого не прозвучало на адресу "Десни-Партнера". Оцінки діям того чи  іншого керівництва клубу нехай дають вболівальники. Більше того, коли в 1999 році я очолив "Десну" мені така дісталася спадщина від попереднього керівництва ворогу не побажаю. Борги,  зруйнована база,  ні  команди нічого, але я не став нічого поганого говорити про попереднє керівництво, а, закатавши рукави,  почав  працювати,   щоб довести до того рівня, на якому передавав клуб уже Олексію Савченку.

    Олексій КОМАРОВСЬКИЙ.

    (Спеціальний кореспондент

    "Українського футболу").

    Категорія: Ф.К.Десна | Переглядів: 881 | Додав: football-cn | Рейтинг: 5.0/1 |
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]



    Форма входу






    Календар новин

    «  Лютий 2009  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    232425262728

              Онлайн трансляції        





    Пошук


     Сьогодні на сайт заходили    





    Друзі сайту


             Банери на наш сайт       






    Статистика



    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0


    Copyright MyCorp © 2024