""  


П`ятниця, 03.05.2024, 10:42

Вітаю Вас Кузміч | RSS



Ласкаво просимо на сайт "Футбол на Чернігівщині!Сайт розкаже вам,про футбол нашого регіону...

Меню сайту





Випадкове фото 




Наше опитування

Як Вам новий дизайн сайту?
Всього відповідей: 369

  • Обговорити на форумі

  •      Платна реклама              






    Погода


    Головна » 2008 » Грудень » 19 » Здійснилась мрія
    Здійснилась мрія
    14:11



    "міні футбол в ЧерніговіТріумфально повернулася додому збірна України з третього чемпіонату світу з міні—футболу серед людей з вадами зору (категорія Б—2, Б—3). Вона вперше завоювала медалі, до того ж золоті. У складі команди виступали і двоє чернігівців — капітан збірної Юрій Надточій та Олександр Селіванов. Юрій Надточій люб’язно відповів на запитання.

     



    — Юро, щоб добитися такого високого результату, потрібно старанно готуватися?
    — Основа перемог закладалася вже під час проведення чемпіонату України. Першість пройшла цікаво й організовано. Тренер збірної Микола Чхайло переглянув чимало кандидатів і відібрав кращих.
    Готувалися до чемпіонату світу півтора місяці на базі у Сумах. Тренування були двічі на день. Окрім відточування футбольної майстерності, проходили тактичні заняття, вивчали і прогнозували манери гри майбутніх суперників. Детально аналізували свої виступи на попередньому чемпіонаті світу, коли за крок зупинились перед бронзовими нагородами. Регулярно проводили товариські поєдинки з сильними суперниками.
    Увесь тренувальний цикл пройшов у команді ще один чернігівець — Віктор Савосько, але до основного складу він не потрапив, бо травмував коліно перед поїздкою.

    — З яким настроєм вирушали?
    — З хорошим. Щоправда, переліт видався нелегким. Летіли 42 години з пересадками у Мілані, Сан—Пауло, перш ніж дісталися до місця приземлення — Буенос—Айреса. Акліматизацію пройшли нормально. Клімат тут нагадує кримський. Температура доходила до 30 градусів. У спортивному комплексі грати було важко, бо не працювали кондиціонери. Але і до  цього негаразду призвичаїлись, як і до різниці у часі, що складає чотири години. Навантаження витримували нормально.

    — З ким довелось грати?
    — Потрапили у найсильнішу групу, де змагались п’ять команд, а в іншій — чотири. Матчі відбувалися щодня. Дебютували переконливо проти італійців — 8:1. Потім поступилися дворазовим чемпіонам — білорусам — 1:2. Надалі взяли гору над срібним призером Мундіалю—2004 — росіянами — 5:3, «в суху» обіграли французів — 8:0 і вийшли у півфінал.
    Місцеві глядачі несамовито підтримували свою улюблену команду. Аргентинці старались. Та ми довели справу до перемоги — 7:2.
    А у фіналі знову зустрілись з білорусами. Напружений основний і додатковий час не виявив переможця — 0:0. У серії пенальті вдача посміхнулась нам — 3:2. Чемпіони!!!
    І ще на деяких моментах зупинюсь. Ми з Олександром Селівановим виходили постійно в основному складі команди, я забив три м’ячі, а мій напарник — вісім.

    — Юро, що ще запам’яталось?
    — Як нас підтримувала українська діаспора. Їх хоч і небагато було, але вони компактно сиділи на трибуні, розмахували національним прапором. А ще завжди підходили гуртом до нас після поєдинків, підбадьорювали, брали автографи.
    Місцеве телебачення увесь час транслювало прямі репортажі з матчів, а газети детально описували хід чемпіонату.
    Лише після закінчення Мундіалю змогли ознайомитись з Буенос—Айресом, оглянути всі красоти латиноамериканського міста: кафедральний собор, численні храми, звісно, не минули крамниці, купили скромні сувеніри. Відвідали центральний стадіон, переглянули футбольний матч за участю знаменитої команди «Рівейт Плейт». Особливого враження гра не справила. Дуже хотіли побачити Атлантичний океан, але поїздка відклалася.

    — Після відпочинку знову за тренування?
    — Стара слава нову любить, як кажуть у народі. Думки вже скеровані на чемпіонат Європи, що відбудеться всередині червня 2009 року в Франції. Треба підготуватися якнайкраще, як подобає чемпіону світу.

    Отже, футбол продовжується!
    Досьє
    Юрій Надточій

    Народився 3 липня 1967 року. Майстер спорту міжнародного класу. Грав за чернігівську «Десну» від 1985 до 1993 р. Зіграв 278 календарних матчів. Обирався капітаном команди.
    У збірній команді України з міні—футболу серед людей  з вадами зору з 2003 р. Капітан команди. Чемпіон України 2003—2008 рр. Захисник.

    Олександр Селіванов
    Народився 7 серпня 1977 року. Першорозрядник. Грав за чернігівську «Десну» від 1998 до 2001 р. У збірній команді України з міні—футболу серед людей з вадами зору з 2007 року. Чемпіон України 2007—2008 рр. Півзахисник.



    Віктор БЕРЕГОВИЙ
    Газета "Чернігівські відомості", 10 грудня 2008 року

    Категорія: Інше | Переглядів: 1449 | Додав: football-cn | Рейтинг: 5.0/1 |
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]



    Форма входу






    Календар новин

    «  Грудень 2008  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031

              Онлайн трансляції        





    Пошук


     Сьогодні на сайт заходили    





    Друзі сайту


             Банери на наш сайт       






    Статистика



    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0


    Copyright MyCorp © 2024