""  


Неділя, 12.05.2024, 09:52

Вітаю Вас Кузміч | RSS



Ласкаво просимо на сайт "Футбол на Чернігівщині!Сайт розкаже вам,про футбол нашого регіону...

Меню сайту





Випадкове фото 




Наше опитування

Як Вам новий дизайн сайту?
Всього відповідей: 369

  • Обговорити на форумі

  •      Платна реклама              






    Погода


    Головна » 2008 » Грудень » 9 » Олександр РЯБОКОНЬ: КОМАНДА НАБИРАЛА ХІД
    Олександр РЯБОКОНЬ: КОМАНДА НАБИРАЛА ХІД
    17:09
    На самому початку вересня відомий вітчизняний фахівець Олександр Рябоконь дав своє перше інтерв 'ю як новий головний тренер чернігівської "Десни" нашій газеті. Чемпіонат уже набирав обертів, а йому дісталася команда, котра, очевидно, загрузла в аутсайдерському болоті. І ось минуло три місяці:

       Олександре   Дмитровичу, наприкінці   серпня,  очоливши "Десну", яка ледь трималася на плаву, ви отримали у спадок три очки, здобуті в шести стартових турах. У семи наступних поєдинках (враховуючи матч із луганським  "Комунальником", який потім знявся з розиграшу) було набрано вже 10 очок. І шістнадцять   із   вісімнадцяти      на останній третині турнірної дистанції. Будь ласка, ваш коментар.

       Гадаю,   все  закономірно. Так і мало б статися. Дещо оновивши склад, я не ділив хлопців на  "своїх" і "старожилів". Ми багато  працювали  й  крок  за кроком виходили з кризи. Даючи шанс кожному, приглядався до гравців, а вони притиралися один до одного. Налагоджувалися нові ігрові зв'язки. У результаті на полі поступово почали проявлятися  узгодженість  колективних дій, а з часом їхня синхронність. І команда набирала ходи. Взагалі, головну роль, вважаю,   відіграла   згуртованість колективу як футболістів, так і керівництва. Ситуація була складною,   але всі швидко усвідомили, що ми, так би мовити, в одному човні І почали дружно гребти в один бік.

      Провівши однакову кількість матчів на своєму й чужому полі, вагоміший "урожай" очок команда зібрала в гостях — 14 проти 12. Це, відповідно, четвертий і дев'ятий показники в лізі. А як же істина, що вдома й стіни допомагають?

    У матчах на своєму полі ми більше володіли м'ячем, більше атакували. Суперник часто-густо "закривався", і   наші хлопці мали проявляти індивідуальну майстерність, щоб долати масовані захисні редути. Це виходило не завжди. Бракувало конструктивізму і головне точних завершальних ударів. А ось у гостях нерідко складалося по-іншому. Граючи від оборони, ми одержували в атаці оперативний простір. І це давало результат.

    В осінній частині чемпіонату "Десна" виявилася найбільш непробивною   командою   ліги. "Сухих"   матчів  набралося  аж вісім. А загалом пропущених голів лише 16. Завдяки чому?

      Важливо, що команда безболісно перейшла на зонну систему оборони. Відтак   у   центрі захисту на двох позиціях у різних поєднаннях діяли три футболісти. Це Мамаді Сангаре, Олександр Маклаков та Денис Сто-ян. А правий фланг, щойно з'явившись у "Десні",   надійно "закрив" інший із братів Стоянів Максим. Водночас на протилежному фланзі ми по черзі використовували Володимира Чулано-ва та Андрія Панчука. Проте, кажучи футбольною мовою, обидва вони правоногі, і це, природно, давалося взнаки. Загалом же, командні дії в захисті були надійними. Позитивної оцінки заслуговує й воротар Андрій Федоренко.

    А ось за забитими м'ячами    чотирнадцять      команда опинилася на передостанньому місці. Яке ваше пояснення?

    Якщо успіх гри в обороні це насамперед організація колективних дій і сувора ігрова дисципліна, то в нападі передусім потрібна виконавська майстерність футболіста. А саме її і бракувало...

    У попередньому чемпіонаті "Десна" забила чимало голів зі штрафних  та  після розиграшу кутових, їх майстерно виконували в першому колі Колодій, Круковець та Кучеренко і в другому теж Кучеренко. А ось у завершеному напівсезоні гострих стандартів бракувало. Можливо, ви їх недооцінюєте?

    Скажу так:   після того, як я прийняв команду, ми протягом десь восьми турів практично  не  виконували  штрафних ближче, ніж за 35 метрів до воріт суперника, їх просто не було. Я не хочу сказати, що за цим тільки судді стоять. Безумовно, позначалося й те, що не гостро діяли наші нападники. Але, зважте, штрафних не було, вже не кажучи про пенальті.   А   що   Маклаков   забив "Сталі" зі штрафного, так там було метрів 35-37. Хоча, звісно, стандарти це дуже важливий компонент гри. І якщо в обороні він у нас награний,  усі знають свої позиції, то в атаці, безперечно,  над цим потрібно попрацювати.

      Після відомої прес-конференції про ФК "Десна" почала говорити вся футбольна Україна. Водночас команда спромоглася на потужний фінішний ривок, вигравши п'ять матчів поспіль. Що це? Простий збіг чи, зокрема, позначилося й те, що в лиху годину принишкли судді?

    Треба дивитися правді у вічі: всі ці перемоги були не на класі, не за рахунок майстерності, а за рахунок сурової ігрової дисципліни та максимальної самовіддачі   футболістів.   Вони, скажімо так, вигризали ці очки. А те, що протягом усього осіннього напівсезону не було симпатій суддів до нашої команди, то це однозначно. Швидше за все, відчувалися антипатії. Втім, арбітри,   скажімо   так,   стали більш обережними у своїх рішеннях, їхній пресинг не посилився, а, навпаки,  послабшав. Однак  нині,   безумовно,   існує згубне явище, про яке треба говорити і з яким треба боротися. Це заважає гравцям, тренерам та й самим суддям теж. Я переконаний, що наші арбітри уміють судити не гірше за європей-

    ських. Однак через певні причини одним командам вони симпатизують, а іншим ні.

    Далі в інтерв'ю йшлося про день завтрашній. Про те, які ігрові позиції команди потрібно підсилити. Як буде сплановано новий підготовчий період. І яке завдання ставиться на весняний напівсезон. При цьому було обумовлено, що головний тренер узгодить усі ці моменти з президентом футбольного клубу. Але не так сталося, як гадалося...

    У ФУТБОЛКАХ "ДЕСНИ"

    В осінньому напівсезоні-2008 у футболках "Десни" на поле виходив 31 футболіст. Троє з них відіграли практично від дзвінка до дзвінка. Чітко проглядається і весь основний склад та його найближчий резерв.

    У всіх 19 календарних матчах (з урахуванням анульованого з "Комунальником") брав участь віце-капітан команди Сергій Кучеренко. До того ж, кожного разу він був у стартовому складі, за винятком зустрічі 2 листопада з "Геліосом", коли вийшов на заміну. І лише по одній зустрічі, та й то через перебір жовтих карток, пропустили Мамаді Сангаре та Богдан Кобець. Показово також, що обидва вони не потрапляли до стартового складу лише раз.

    По 17 матчів мають у своєму активі Володимир Чуланов і Олександр Гребинюк, 16 — Олександр Маклаков. У 13 поєдинках брали участь Дмитро Євстафієв, Олександр Ба бор, Петро Кондратюк. Щоправда, останній був у стартовому складі лише тричі.

    Дебютувавши в "Десні" майже в середині першого кола, по 11 матчів провели Андрій Федоренко та Максим Стоян. Зате перший міцно зайняв місце у воротах, а другий надійно закрив правий фланг оборони. На матч менше зіграв інший із братів Стоянів Денис, на три Олег Мазуренко.

    І нарешті про тріо, котре виступало за квотою молодих гравців. У 10 матчах узяли участь Юрій Федосенко і Тимур Рустмов, у семи - Ярослав Сердюк.

    РЕКОРДНІ СЕРІЇ ЧЕРНІГІВЦІВ

    Здобувши п'ять перемог поспіль, "Десна" встановила свій новий рекорд у першолігових турнірах. Переможна серія була розпочата 26 жовтня, коли підопічні Олександра Рябоконя виграли у Бурштині в тамтешнього "Енергетика" — 1:0. Потім, вже на початку листопада, так само завершилися поєдинки з "Геліосом" і ПФК "Олександрія". А далі з рахунком 2:1 деснянці розібралися з київським "Динамо-2" та "Феніксом-Іллічівцем". До того ж, три з цих перемог здобуті в гостях.

    Серію з трьох перемог чернігівці записали до свого активу в першому чемпіонаті незалежної України у 1992-му році. В першій декаді червня молода команда, очолювана Юрієм Грузновим, перемогла в Житомирі "Полісся" і в Чернігові київський СКА та черкаське "Дніпро". А чотири вікторії поспіль першоліговим дес-нянцям виявилися до снаги через шістнадцять років у другому колі минулого чемпіонату. Наприкінці березня цього року вони під керівництвом Сергія Кучеренка взяли гору на своєму полі над ФК "Львів", а в першій половині квітня в Луцьку над "Волинню" і в проведених на стадіоні ім. Ю. Гагаріна зустрічах з МФК "Миколаїв" та "Феніксом-Іллічівцем".

    У 1970 році, виступаючи під керівництвом Олега Базилевича у другій групі класу "А" чемпіонату СРСР, "Десна" порадували своїх шанувальників двома серіями із трьох переможних матчів поспіль. У травні вони успішно пройшли львівський СКА, чернівецьку "Буковину", гомельський "Гомсільмаш", у вересні "Німан" (Гродно), "Спартак" (Брест) і "Балтику" (Калінінград).

    А найтривалішою залишається переможна серія чернігівської команди на рівні другої ліги в шостому чемпіонаті України. У листопаді 1996 року націлені на першолігову путівку підопічні Юхима Школьникова виграли два заключні матчі першого кола, а навесні тріумфальна хода без єдиного збою тривала ще впродовж семи турів.

    Сторінку підготував Віктор МУХА.
    Категорія: Ф.К.Десна | Переглядів: 789 | Додав: football-cn | Рейтинг: 5.0/1 |
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]



    Форма входу






    Календар новин

    «  Грудень 2008  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031

              Онлайн трансляції        





    Пошук


     Сьогодні на сайт заходили    





    Друзі сайту


             Банери на наш сайт       






    Статистика



    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0


    Copyright MyCorp © 2024