""  


П`ятниця, 03.05.2024, 06:03

Вітаю Вас Кузміч | RSS



Ласкаво просимо на сайт "Футбол на Чернігівщині!Сайт розкаже вам,про футбол нашого регіону...

Меню сайту





Випадкове фото 




Наше опитування

Як Вам новий дизайн сайту?
Всього відповідей: 369

  • Обговорити на форумі

  •      Платна реклама              






    Погода


    Головна » 2008 » Листопад » 28 » Стадіон повертається у правове поле
    Стадіон повертається у правове поле
    15:07
    Деякі засоби масової інформації розповсюджують різноманітні чутки щодо правового статусу майнового комплексу КП «Стадіон ім. Ю.О. Гагаріна». Через правову необізнаність дехто з громадян цим чуткам вірить. А що насправді зі стадіоном? З’ясувати ситуацію ми спробували з першоджерел, від начальника юридичного відділу міськради Павла Вовка.
    — Павле Івановичу, в чому полягає проблема?
    — До осені 2007 року окремі споруди стадіону, зокрема двоповерхове приміщення, де розташований футбольний клуб, орендувала громадська організація «Футбольний клуб «Десна». Потім було утворено приватне ТОВ «ПФК «Десна—Партнер», що уклало додаткову угоду з КП «Стадіон ім. Ю.О. Гагаріна» про внесення змін до діючого договору. Через брак юридичного досвіду КП підписало цю угоду, хоча товариство «ПФК «Десна—Партнер» є приватним підприємством і не є правонаступником громадської організації. Такий договір знаходиться поза площиною законодавства, і тому міська рада подала позов до Господарського суду області, й він визнав додаткову угоду недійсною. Суд визначив, що громадська організація ФК «Десна» та ТОВ «ПФК «Десна—Партнер» — різні юридичні особи, і це дає можливість привести відносини між КП «Стадіон ім. Ю.О. Гагаріна» і ТОВ у рамки діючого законодавства. Це трапилось 11 листопада, але товариство не збирається виконувати рішення суду.

    — У чому це полягає?
    — Коли було укладено визнану судом недійсною додаткову угоду, «Десна—Партнер» відмовилась сплачувати орендну плату за об’єкти стадіону, хоча комерційна структура зобов’язана будувати свої відносини з комунальним підприємством лише на умовах оренди. Дирекція стадіону неодноразово направляла договір на оренду керівництву товариства, але воно, посилаючись на додаткову угоду, договір не підписувало. У зв’язку з чим дирекція КП звернулась до Господарського суду з позовом до примусового укладення договору оренди двоповерхового приміщення. Проаналізувавши ситуацію і врахувавши рішення про недійсність додаткової угоди, суд визнав договір оренди укладеним. Більше того, на підставі діючих ставок орендної плати суд визначив, що розмір орендної плати складає 59 тис. грн. на місяць і у подальшому має коригуватись з урахуванням інфляції. Рішення суду відбулося минулого понеділка, 17 листопада.

    — Яка реакція футбольного клубу?
    — Представники ТОВ нібито не збираються його виконувати, але я вважаю, що якщо президент клубу є людиною відповідальною, то орендна плата буде сплачуватись. Тим більше, що у клубу з’явився співвласник, відома у світі бізнесу поважна людина, яка робить великий внесок у розвиток спорту. А гроші від орендної плати міський бюджет буде спрямовувати саме на об’єкти стадіону і робити це прозоро.

    — Але ж стадіон збирається взяти у свою власність держава?
    — Рішення сесії — це дозвіл депутатів передати об’єкт у державну власність. Проте, поки він у комунальній, ми будемо ним займатись.




     

    Газета "Чернігівські відомості", 26 листопада 2008 року
    Категорія: Інше | Переглядів: 934 | Додав: stas-pavlenko | Рейтинг: 5.0/1 |
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]



    Форма входу






    Календар новин

    «  Листопад 2008  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930

              Онлайн трансляції        





    Пошук


     Сьогодні на сайт заходили    





    Друзі сайту


             Банери на наш сайт       






    Статистика



    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0


    Copyright MyCorp © 2024