""  


Неділя, 12.05.2024, 17:46

Вітаю Вас Кузміч | RSS



Ласкаво просимо на сайт "Футбол на Чернігівщині!Сайт розкаже вам,про футбол нашого регіону...

Меню сайту





Випадкове фото 




Наше опитування

Як Вам новий дизайн сайту?
Всього відповідей: 369

  • Обговорити на форумі

  •      Платна реклама              






    Погода


    Головна » 2008 » Листопад » 7 » Ігор КОЧЕТОВ: САВЧЕНКО ВІД СВОЇХ СЛІВ НЕ ВІДМОВЛЯВСЯ!
    Ігор КОЧЕТОВ: САВЧЕНКО ВІД СВОЇХ СЛІВ НЕ ВІДМОВЛЯВСЯ!
    16:45
        Ось слова Ігоря Кочетова, сказані в інтерв'ю одному із вітчизняних видань: "Ми опитали арбітрів, які обслуговували матчі "Десни", та поспілкувалися з представниками цього клубу. В принципі нам усе зрозуміло: мозку лише сказати, що сенсації не чекайте". Саме цей момент і став приводом для написання цього матеріалу. Автор, за його логікою, зробив висновок, що сама методика розслідування алогічна: адже підозрюваного просять зізнатися у злочині. Винний чи не винний цілком логічно, що він не зізнається. Запитайте у будь-якого арбітра, чи брав він хабарі, він про це не скаже. І якби автор помилявся за сімнадцять років незалежності на лаві підсудних опинився би бодай один арбітр.


    На статтю швидко відреагували представники керівництва українського футболу. Нам, у редакцію, зателефонував сам голова Комісії чесної гри ФФУ Ігор Кочетов. Переповідати в деталях розмову не будемо. Але, як виявилося, вищенаведені слова з його коментаря щодо цієї ситуації були вирвані з контексту, і, відповідно, змінилося смислове навантаження. Як підсумок, внесемо корективи та уточнення до вищезгаданого матеріалу. Стаття "Цирку немає, а ось клоунів вистачає" базувалася не на основі безпосереднього спілкування з головою Комісії чесної гри Ігорем Кочетовим. Його слова були взяті з коментарю вітчизняним ЗМІ, на основі якого автор і зробив висновки, а також висловив свою суб'єктивну думку. Також у статтю закралася помилка: вказувалося, що коментар Ігоря Кочетова був у вигляді звіту. Насправді ж, як пояснили у Федерації футболу України, справа стосовно Олексія Савченка ще не завершена, і звітувати по ній голова Комісії чесної гри Ігор Кочетов буде на виконкомі ФФУ не раніше 20 листопада. Наша газета, аби прояснити ситуацію та розставити всі крапки над "і", попросила Ігоря Кочетова безпосередньо прокоментувати ситуацію і відповісти на запитання наші.


     


      В інтерв'ю одному з вітчизняних видань ви сказали, що провели опитування серед арбітрів, які обслуговували матчі "Десни", і тепер у вас достатньо матеріалів, щоб закрити справу Савченка. Чи не вважаєте ви, що немає сенсу покладатися на слова людей, які можуть опинитися, так би мовити, "по той бік закону"?


    По-перше, хочу внести уточнення. В інтерв'ю одному з видань я заявив, що ми проводили опитування усіх осіб, які тією чи іншою мірою могли бути причетні до цієї справи, — функціонерів, тренерів та керівників команд суперників, у тому числі й арбітрів. Це було опитування. На сьогодні у нас є відеоплівки усіх матчів минулого сезону за участю "Десни". Зараз прозвучала інформація, що я відзвітував про роботу Комісії чесної гри перед ЗМІ. Не міг я цього робити. Звіт про роботу нашого комітету я надам на виконкомі ФФУ, який відбудеться 20 листопада. До того часу я не маю права звітувати, і таке трактування моїх коментарів неправильне. Я заявив: "Не чекайте сенсації, але реакція буде обов'язково".


    У заяві Олексія Савченка фігурувало    прізвище    директора клубу Олефіренка, який був звільнений з посади після внутрішнього розслідування. Чи спілкувалися ви з ним?


      У нашому розслідуванні ми брали до уваги інформацію й іншої сторони та опитали достатньо людей, щоб розібратися у ситуації досконало.


    Чи не здається вам, що така гучна заява Савченка залишилася недооціненою з боку органів, які мають боротися з корупцією у футболі?


    Заява Олексія Савченка прозвучала узагальнено. Гадаю, що найперший орган, який має реагувати на таку заяву, це Комісія чесної гри ФФУ. Крім того, я вважаю, що аргументовано прокоментував цю заяву голова Федерації футболу Григорій Суркіс,  який дав чітку оцінку, що бере розслідування цієї справи під особистий контроль. Я думаю, що він доведе справу до кінця. Я вважаю, що і президент ФФУ, і виконком роблять все для блага українського футболу.


      Савченко назвав конкретні суми хабарів від п'яти до п'ятнадцяти тисяч доларів.


    Він говорить про явище. Він не говорить про конкретні випадки. Сьогодні вітчизняні засоби масової   інформації   вже   встигли озвучити думку, що Савченко відмовився від своїх слів. Він не відмовився від своїх слів, а пояснив причину, чому у нього ці слова вирвалися і чому він це сказав.   А нам не потрібні аргументи з повітря, і ми не можемо брати до уваги виключно слова Савченка. Ми робитимемо висновки, зважаючи також і на результати опитування та відеоплівками усіх матчів за участю "Десни". Питання не стоїть про те, що когось потрібно посадити до в'язниці. Питання стоїть про те, щоб викорінити таке явище, як корупція, з вітчизняного футболу.


    На якому рівні, на вашу особисту думку, корупція у суддівському корпусі України?


      Говорити про будь-який рівень було б із мого боку не коректно. Будь-який рівень визначає доказова база. Ми сьогодні маємо можливість визначати той рівень корупції, який існує, і маємо робити все (в рамках наших повноважень) для того, щоб такого негативного явища в українському футболі не було. На сьогодні ж доказової бази такого явища немає.

    Категорія: Ф.К.Десна | Переглядів: 843 | Додав: stas-pavlenko | Рейтинг: 5.0/1 |
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]



    Форма входу






    Календар новин

    «  Листопад 2008  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930

              Онлайн трансляції        





    Пошук


     Сьогодні на сайт заходили    





    Друзі сайту


             Банери на наш сайт       






    Статистика



    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0


    Copyright MyCorp © 2024