""  


Понеділок, 13.05.2024, 02:54

Вітаю Вас Кузміч | RSS



Ласкаво просимо на сайт "Футбол на Чернігівщині!Сайт розкаже вам,про футбол нашого регіону...

Меню сайту





Випадкове фото 




Наше опитування

Як Вам новий дизайн сайту?
Всього відповідей: 369

  • Обговорити на форумі

  •      Платна реклама              






    Погода


    Головна » 2008 » Листопад » 6 » Курсы экскурсоводов в Чернигове
    Курсы экскурсоводов в Чернигове
    18:58

    Євро 2012

    Реклама

    Зовнішньої реклами та використання логотипу Євро 2012 в місті не зафіксовано.

     

    Події

    Євро 2012 будуть супроводжувати і чернігівські екскурсоводи

    У Чернігові відбулась одна знакова подія. Нарешті, після двох років спроб, Чернігівський обласний центр зайнятості разом з Центром підвищення кваліфікації відкрили курси екскурсоводів.

     

    Почалось навчання першої експериментальної групи. Це дійсно подія, адже в Чернігівській області дипломованих екскурсоводів не вистачає, їх всього лише... два. А якщо нема найнеобхіднішої ланки туризму – знавців екскурсій, гідів, то про який туризм може йти мова?

     

    Чернігівський центр підвищення кваліфікації працівників державної служби розпочав у вересні лекції на курсах екскурсоводів, які тривали до кінця жовтня.

     

    Бажаючих підвищити свою кваліфікацію виявилось небагато – 13 чоловік, але це є достатнім для відкриття цих курсів. Навчання є безкоштовним.

     

    Екскурсоводами не народжуються, ними стають

     

    – Перша група – дуже мотивовані прекрасні люди, які прагнуть відкрити свою власну справу і займатись проведенням екскурсій по Чернігівській області, – розповів начальник відділу організації професійного навчання безробітних Чернігівського обласного центру зайнятості населення Сергій Роговець.

     

    – Навчання майбутніх екскурсоводів складалося з теоретичної та практичної частин.

     

     Програма навчання була розрахована на те, щоб люди отримали свідоцтво про закінчення курсів за напрямом «основи екскурсознавства» і могли самі працювати. Вони підготували «портфель» екскурсовода, який вони розробили у нас на курсах, технологічну карту екскурсії, схему маршруту, текст екскурсії. Потім вони надали інформацію в Чернігівську ОДА, щоб отримати ліцензію на зайняття цією діяльністю. Отримавши свідоцтво про закінчення цих курсів, вища освіта та ліцензія – і вони зможуть оформитись як підприємці, – пояснила методист Центру підвищення кваліфікації державних службовців Чернігівської ОДА Олена Котляр.

     

    – Розкажіть про практичну частину програми навчання.

    – Вони на практиці познайомилися з історичними та екскурсійними об’єктами Чернігова, їм показали, як поводити себе і розробляти маршрути. Під час практичних лекції вдосконалювалася техніка ведення екскурсій: як потрібно себе поводити, як правильно розташувати екскурсійну групу, як викласти матеріал.

     

    – Що дає посвідчення екскурсоводу випускникам курсів?

    – Згідно з законодавством, одним з пунктів отримання посвідчення екскурсовода необхідно, щоб людина здобула знання з основ екскурсознавства. Тому наша навчальна програма так і називається «основи екскурсознавства».

     

    На основі посвідчення про підвищення кваліфікації за напрямом основи екскурсознавства, людині потрібно звернутись до ОДА та отримати ліцензію. Нині лише 2 людини в області мають ліцензію екскурсовода, що дає право на проведення цих екскурсій.

     

    Надії на майбутнє, або конкуренція зростає

     

    Можна вже сказати, що навчання на курсах набуло розголосу в місцевій громадськості. Адже, за словами Олени Котляр, люди дзвонять, питають про курси.

     

    – Чи бажаєте Ви поставити підготовку екскурсоводів на потік?

    – Ми маємо таку можливість. І якщо будуть бажаючі люди (безробітні), то за допомогою Центру підвищення кваліфікації (оскільки вони підбирають курси і викладацький склад) я вважаю, що ми готові до цього. Запрошуємо всіх бажаючих звертатися до Центру зайнятості і ставати екскурсоводами. Перспективою цього ми бачимо у проведенні Євро-2012. Київ у нас недалеко, буде потік туристів збільшуватись. А наше місто та область дуже гарні та історичні.

     

    Якщо підготовка екскурсоводів буде поставлена на потік, то збільшиться кількість ліцензованих екскурсоводів у місті, буде збільшуватись конкуренція серед них, адже туристів поки що у місті не на стільки багато. Якщо збільшиться конкуренція, то це автоматично призведе, по логіці, до покращення якості екскурсійного та туристичного обслуговування.

     

    А покращення якості, маємо надію, збільшить кількість туристів та згрупує, об’єднає зусилля різних державних та недержавних структур по розвитку туризму, розбудові інфраструктури туризму і таке інше. Отже, можливо, саме з цих курсів і почнеться новий етап у розвитку туризму на Чернігівщині, присвячений проведенню ЄВРО-2012.

    Категорія: Євро-2012 | Переглядів: 1180 | Додав: stas-pavlenko | Рейтинг: 5.0/1 |
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]



    Форма входу






    Календар новин

    «  Листопад 2008  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930

              Онлайн трансляції        





    Пошук


     Сьогодні на сайт заходили    





    Друзі сайту


             Банери на наш сайт       






    Статистика



    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0


    Copyright MyCorp © 2024