""  


П`ятниця, 17.05.2024, 18:01

Вітаю Вас Кузміч | RSS



Ласкаво просимо на сайт "Футбол на Чернігівщині!Сайт розкаже вам,про футбол нашого регіону...

Меню сайту





Випадкове фото 




Наше опитування

Як Вам новий дизайн сайту?
Всього відповідей: 369

  • Обговорити на форумі

  •      Платна реклама              






    Погода


    Головна » 2008 » Жовтень » 28 » Европерспективы Черниговщины
    Европерспективы Черниговщины
    13:03

    Зважаючи на географічні та інші особливості, Чернігівщина має якнайактивніше долучитися до підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Якщо якісь об’єкти в області і не стануть тренувальною базою учасників фіналу, то найважливіші під’їзні шляхи для гостей із країн Балтії, Білорусі та Росії проходять саме через територію Чернігівщини.

     

    Край цей, крім того, багатий непересічними історико-культурними пам’ятками, багато з яких – ще домонгольського періоду. Природно, в обслуговуючому комплексі «Євро-2012» туристична складова буде присутня обов’язково. Цим і повинні ми скористатися повною мірою. Нам справді є що показати гостям. Але до ладу зготоване пращурами треба ще й зуміти подати сучасникам.

     

    Події, що має відбутися в Україні у 2012 році та завданням котрі належить вирішити чернігівчанам з цього приводу, минулої середи було присвячено брифінг заступника голови, керівника апарату облдержадміністрації Володимира Приходька.

     

    Як відомо, розпорядженням голови облдержадміністрації на початку березня ц.р. створено організаційний комітет по підготовці та проведенню в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу, який очолив голова облдержадміністрації, розроблено план першочергових заходів, котрі належить вирішити в нинішньому році і на період до чемпіонату.

     

    Визначено й опрацьовано з галузевими міністерствами перелік основних об’єктів, які підлягають будівництву, реконструкції, відновленню та порядок виконання заходів щодо будівельних та ремонтних робіт, у тому числі виготовлення передпроектних пропозицій і проведення пошукових робіт, оформлення проектів відведення земельних ділянок і підготовка тендерної документації, розробка привабливих пропозицій для інвесторів, виготовлення обласної карти основних об’єктів, які підлягають будівництву та реконструкції.

     

    Планом передбачено, зокрема, реконструкцію центрального стадіону імені Ю.О.Гагаріна та модернізацію футбольної інфраструктури в Чернігові. Крім того, передбачається реконструкція стадіонів у Бобровиці, Козельці та Острі, ремонт готелю бази олімпійської підготовки СДЮШОЗ із лижного спорту в обласному центрі, ремонт, будівництво та реконструкція за європейськими стандартами автомобільних доріг загального користування, діючих готелів в області, проведення реставраційних та ремонтних робіт споруд театрів, музеїв, національних заповідних парків культури та відпочинку, зокрема, Національного історико-культурного заповідника «Качанівка» та Державного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця».

     

    Щоб забезпечити належний рівень організації та координації у вирішенні серйозних питань підготовки до «Євро-2012», буде збільшено штатну чисельність деяких структурних підрозділів, котрі безпосередньо цим займатимуться, зокрема, обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

     

    Кошти для впорядкування доріг Київ – Чернігів – Нові Яриловичі, Сосниця – Грем’яч, Городня – Сеньківка мають бути виділені з державного бюджету. Але основне фінансове навантаження ляже на кошти спонсорів і місцеві бюджети. В загальному обсязі, за словами Володимира Приходька, вони займатимуть понад дві третини.

     

    Володимир Валентинович відповів на запитання журналістів, зокрема, щодо реконструкції стадіону імені Ю.О.Гагаріна в обласному центрі та інші. Пропозиція щодо стадіону – 50 відсотків витрат бере на себе держава, 50 – з місцевих ресурсів.

     

    Обсяг робіт передбачається солідний. Відповідальність – висока. І часу, зважаючи на масштаб, не так уже й багато. «Євро-2012» – не тільки престиж, не лише наш імідж, а й здатність спільно вирішувати серйозні завдання навіть за умов перманентних політичних чвар.

    Категорія: Євро-2012 | Переглядів: 785 | Додав: football-cn | Рейтинг: 5.0/1 |
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]



    Форма входу






    Календар новин

    «  Жовтень 2008  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031

              Онлайн трансляції        





    Пошук


     Сьогодні на сайт заходили    





    Друзі сайту


             Банери на наш сайт       






    Статистика



    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0


    Copyright MyCorp © 2024