""  


Четвер, 25.04.2024, 12:10

Вітаю Вас Кузміч | RSS



Ласкаво просимо на сайт "Футбол на Чернігівщині!Сайт розкаже вам,про футбол нашого регіону...

Меню сайту





Випадкове фото 




Наше опитування

Як Вам новий дизайн сайту?
Всього відповідей: 369

  • Обговорити на форумі

  •      Платна реклама              






    Погода


    Головна » 2009 » Лютий » 27 » Є передумова для оптимізму
    Є передумова для оптимізму
    14:24
    Торік чернігівська жіноча футбольна команда «Легенда» у вищій лізі чемпіонату України здобула срібні нагороди і виступала у фіналі розіграшу кубка країни, програвши вирішальні битви харківській команді «Житлобуд—1». Такий виступ наших землячок не задовольнив керівництво клубу. Тому на нинішній сезон воно поставило перед колективом максимальне завдання — завоювати золоті медалі й покласти їх у кубок.


     

     

    Підготовка до майбутніх баталій команда розпочала ще в середині січня на власній базі, з поступовим збільшенням фізичних навантажень. А вже у середині лютого перейшли до більш поглибленого навчально—тренувального збору в таборі «Електронік», що в Снов’янці Чернігівського району. Двічі на день — зранку і ввечері гравці відточують майстерність у чудовому місці, оточеному лісом, на свіжому повітрі. Всі футболістки із задоволенням виконують настанови головного тренера Сергія Сапронова та його помічників.

    Кістяк команди зберігся. Відсутня лише Ольга Сєрова, яка вісім сезонів провела в «Легенді». Відтепер вона захищатиме кольори однієї польської команди.
    Після кількарічної відсутності знову повернулась у рідні тенета Олена Ходарєва. До переходу вона успішно грала за пермську «Зірку» — володаря золотих медалей російського чемпіонату 2007—2008 років. До того ж, Олена ще є і ключовим гравцем національної збірної України.
    Можливо додому повернеться і Людмила Лемешко з Рязані (також гравець збірної України). Зараз із нею ведуться переговори.
    Владно рветься в «Легенду» молоде поповнення, яке тільки робить перші кроки у великому футболі. Хороші шанси мають закріпитися в основному складі воротар Вероніка Маценко із Закарпаття, півзахисники Любов Шматко з Херсона та Інна Томилко — вихованка чернігівської ДЮСШ «Спартак», нападник Дарія Кравець з Донецька.
    Навесні «Легенда» здійснить кілька поїздок на тренувальні матчі з партнерами. Перш за все у березні завітає до Умані. На квітень заплановані матчі з провідними білоруськими командами — вітебським «Університетом» (чемпіоном країни 2008 року) і срібним призером — «Бобручанкою» (Бобруйськ).
    За кілька тижнів до старту чемпіонату України чернігівки візьмуть участь у розіграші «Кубка Карпат». Турнір пройде у Калуші Івано—Франківської області.
    На початку травня стартує черговий чемпіонат України. Заявку на участь у першості надіслали всі минулорічні учасники. У перерві між першим та другим колом відбудуться кубкові матчі.
    У підготовчий період у нашій команді відбулась іще одна подія. Президент футбольного клубу «Легенда» Володимир Магеррамов у складі делегації федерації футболу України побував на європейському семінарі в Осло (Норвегія), де дізнався багато корисного про розвиток жіночого футболу в цій північній країні. Разом з іншими учасниками прослухав виступи провідних норвезьких фахівців, побував на показовому тренуванні національної жіночої збірної та чемпіонок Норвегії.
    У цій країні діють 1785 жіночих футбольних клубів. У вищій лізі виступає 12 команд, першій — 24. Кожній із цих команд федерація футболу Норвегії щороку виділяє по 100 тисяч євро. Достатньо у команд і спонсорів, які вкладають свій капітал у розвиток футболу. У цьому спонсорам сприяє і держава, заохочуючи їх. У Норвегії діє п’ятирічний план розвитку жіночого футболу до 2012 року (у нас і приблизно такого немає).

    Після повернення додому Володимир Магеррамов про все побачене розповів тренерам, гравцям. Дещо із корисного, привезеного з Норвегії, уже почали використовувати у навчально—тренувальному процесі у футбольному клубі «Легенда».


    Віктор БЕРЕГОВИЙ
    Газета "Чернігівські відомості", 25 лютого 2009 року
    Категорія: Ж.Ф.К.Легенда | Переглядів: 2267 | Додав: football-cn | Рейтинг: 5.0/1 |
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]



    Форма входу






    Календар новин

    «  Лютий 2009  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    232425262728

              Онлайн трансляції        





    Пошук


     Сьогодні на сайт заходили    





    Друзі сайту


             Банери на наш сайт       






    Статистика



    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0


    Copyright MyCorp © 2024