""  


Середа, 24.04.2024, 00:59

Вітаю Вас Кузміч | RSS



Ласкаво просимо на сайт "Футбол на Чернігівщині!Сайт розкаже вам,про футбол нашого регіону...

Меню сайту





Наше опитування

Як Вам новий дизайн сайту?
Всього відповідей: 369

  • Обговорити на форумі

  •      Платная реклама              

    Сауна предназначена для досуга и отдыха





    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Модератор форуму: football-cn, stas-pavlenko, griwa  
    Форум » Український футбол » Аматорська ліга » Новини
    Новини
    stas-pavlenkoДата: Четвер, 18.09.2008, 19:19 | Сообщение # 1
    Admin-2
    Група: Заблоковані
    Сообщений: 209
    Репутація: 4
    Зауваження: 0%
    Статус: Offline
    «Житомирщина заслуговує на більше»
    18.09.2008, 14:45 | Інформ-служба ФФУ



    У рамках загальнонаціонального проекту «Футбольна країна» кореспондент Інформ-служби ФФУ поспілкувався з головою Житомирської обласної Федерації футболу (ЖОФФ) Олександром Чернявським.

    − Олександре Петровичу, свого часу ви були капітаном «Полісся» і як ніхто інший знаєте, що раніше Житомир вважався футбольним містом. Нині, очолюючи трохи більше року обласну федерацію футболу, як вважаєте, буде вороття до тих гарних традицій?

    − Будь-яку справу можна вивести на високий рівень лише тоді, коли до цього є інтерес та кошти, адже живемо ми в ринкових умовах. Від того футболу, яким у свій час славився Житомир, залишились руїни. Це доконаний факт, про який усі знають і всі про це говорять. Кожен крок щодо відродження в області футболу дається дуже непросто, потребує великих зусиль, і, що дуже прикро, не знаходить розуміння і підтримки влади.

    Приміром, ми з величезними потугами вибили приміщення для офісу обласної федерації, але орендна плата завелика. На прохання про пільгу в оплаті отримали відмову. Ми зверталися про допомогу коштами на розвиток футболу − нам теж відмовили, мотивуючи це тим, що ЖОФФ − громадська організація. Отже, федерація існує виключно за рахунок членських внесків. Тепер доведеться по 1300 гривень щомісяця забирати з інших витрат і платити за оренду приміщення.

    Цього року СДЮШОР-«Полісся» грала в аматорській лізі України. Внесок за участь у турнірі та інші витрати оплачувала обласна федерація. У подальшому ми вже не матимемо можливості виділяти кошти на подібне, зокрема, на ті ж змагання. Обласне керівництво вперто відмовляє нам у підтримці. У той час, як, приміром, Вінницька обласна рада виділила 1 мільйон гривень місцевій федерації на організацію футбольних турнірів. Ми не просимо таких сум, але хоча б на кубки, призи та грамоти футболістам можна було б виділити кілька тисяч гривень.

    − А з чого потрібно розпочинати відродження футболу?

    − Найболючіше питання − це нестача стадіонів чи просто футбольних полів в області й навіть у самому Житомирі. Відновлений не так давно чемпіонат міста припинив своє існування саме з цієї причини. Ми маємо проблему й з арбітражем: арбітрів потрібно 40-50, а їх всього 30, і то − в наявних кваліфікація недостатня. А в чемпіонаті області дехто приймає суперників на стадіонах, де немає навіть роздягалень, не кажучи про душові та суддівські кімнати.

    Єдиний стадіон «Спартак» перевантажений, двічі в тиждень на ньому грають дві ветеранські команди. З одного боку, як їм заборониш − це ж приклад для молоді, наступництво поколінь має бути. Але ж це арена СДЮШОР, у якій займається 500 учнів, поле має бути в належному стані. Поки ж там нема навіть поливу, потрібно замінити комунікації − влада й цього не хоче зробити.

    На 300 тисяч населення в Житомирі лише 3 футбольних поля! Навідкривали міні-футбольних майданчиків, більшість із яких 24х12 м: хіба можна належним чином готувати юних футболістів в таких умовах? У нас є й жіночі команди − в Любарі, в Овручі, в Бердичеві, а агроуніверситеті. Але який рівень підготовки цих дівчат, коли вони не виходять на велике поле? Є колишній стадіон у Гуйві, у Житомирі в районі Мальованка, та щоб їх повноцінно експлуатувати, потрібно вирішити питання оренди землі, інші господарські паперові проблеми, а потім приводити до належного стану. Однак місцеві чиновники не бажають вирішувати цих питань.

    Хоча є й позитивні приклади − Романів, Ємільчине, де місцеві адміністрації подбали про своїх спортсменів. Є розуміння і гарне відношення до розвитку футболу в Черняхові. У Житомирі ж усі багаторічні розмови про капітальний ремонт Центрального стадіону − головної спортивної споруди області − так нічим і не закінчилися. Коли до влади прийшла жінка − губернатор Ірина Синявська, вона обіцяла, що на наступний день її повноважень тут стоятиме кран, розпочнуться роботи. Та час ішов, уже немає ні Синявської при владі, і кран до стадіону не доїхав.



    Слава Україні!
     
    stas-pavlenkoДата: Четвер, 18.09.2008, 19:20 | Сообщение # 2
    Admin-2
    Група: Заблоковані
    Сообщений: 209
    Репутація: 4
    Зауваження: 0%
    Статус: Offline
    В області дуже часто мінялись губернатори, кожен щось обіцяв зробити для футболу. Вони пішли − обіцянки залишились. У нас навіть дві команди другої ліги заявлялись, хоча логічно було б мати одну пристойну. Якщо навіть наша молодь й здобуде право виступати у змаганнях майстрів, в обласному центрі грати їй нема де. Президент ПФЛ Сафіуллін запропонував Житомиру місце в другій лізі, але потрапив туди ФК «Коростень», бо в цьому місті є стадіон, і команда, і підтримка влади та спонсорів.

    − А чи є в області масовий інтерес до футболу?

    − Ще й який! В нас понад 25 тисяч осіб різного віку організовано займаються футболом. Я вже не кажу про тих, хто не декларує свого захоплення, грає без нашого відома. Ситуація вирівнюється і в районах. Приміром, у Новоград-Волинському − 19 команд, у Радомишлі − 12.

    У Коростишеві з’явилася людина, яка взялася за місцевий футбол. Ремонтують стадіон, у цьому році провели Кубок району. Я бачу зацікавленість у цій справі голови райдержадміністрації О.Братуня.

    Відновилися змагання у Лугинському районі. У цьому році представнику Лугин не вдалося заявитися у обласну першість. Справа в тім, що районна влада виділила на місцеву ДЮСШ кошти, але постало питання: купити автобус для ДЮСШ, або заявитися на першість області. Вони купили автобус, адже потрібно на змагання на чомусь їздити.

    Серйозно взялися за розвиток футболу і в Олевську. Зокрема, за ініціативи тамтешнього керівництва району у серпні відбувся комерційний турнір Кубок Поліщуків-2008, куди були запрошені представники навіть Рівненської області. Районний футбол − це фундамент великого футболу. Звичайно ж, поряд з дитячо- юнацьким.

    − Чи наявна в області програма розвитку футболу?

    − Так. Термін її дії у цьому році спливає. Це програма розвитку футболу на 2003-2008 роки, але посадовців, причетних до цієї програми, які на першому етапі її лобіювали, давно звільнили. Час не стоїть на місці, в документ потрібно було вносити зміни, проте цього ніхто не робив. Зараз пишеться і затверджуватиметься нова, але, знову ж таки, якщо коштів не передбачать, який сенс у такій програмі?

    Щоб організувати футбол в обласному центрі та в районах, повторюсь, потрібна зацікавленість посадовців. Наведу такий приклад. Мер Коростеня Володимир Москаленко нещодавно брав участь у Європейському саміті, де йому надали слово для виступу. Він розповідав, що коли заговорив про футбол, і сказав, що у міста є пристойний стадіон, професійна команда, то просто виріс в очах присутніх. Тому, що в Європі футбол як індикатор − якщо він є, це означає, що в економічному, в соціальному плані в регіоні все в порядку.



    Слава Україні!
     
    stas-pavlenkoДата: Четвер, 18.09.2008, 19:20 | Сообщение # 3
    Admin-2
    Група: Заблоковані
    Сообщений: 209
    Репутація: 4
    Зауваження: 0%
    Статус: Offline
    − То невже такі в нас кепські справи, немає прогресу у футбольному житті?

    − Звичайно є прогрес, бо є багато ініціативних, зацікавлених людей, ентузіастів. Кілька клубів мають своїх почесних президентів, це бізнесмени, які вкладають кошти в команди. Ми відчуваємо й неабияку підтримку з боку ФФУ.

    Наша перспектива − це молодь, юнацтво, діти. Прикро, що влада цьому не надає значення, адже це зайнятість підлітків, відволікання їх від негативних суспільних проявів, зрештою − це їхнє здоров’я. Приміром, десятки юнаків, яких батькам нікуди відправити в період літніх канікул, грають у дворовий та вуличний футбол на міні-майданчику «Спартака».

    Нині обласна ДЮФЛ налічує вже 46 команд, які грають у двох вікових групах, а кілька років тому вона розпочиналася з неповного десятку. В області 22 ДЮСШ, де є відділення футболу, у чотирьох містах активно розвивають футзал, а житомирський «Контингент» виступає у вищій лізі чемпіонату країни.

    Належним чином уже оформлено 15 федерацій на місцях. Ми навіть спробували відродити газету «Спорт Полісся», вийшов навіть пілотний номер, щоправда виникли питання з фінансуванням, але, думаю, ми знайдемо кошти. Бердичівська команда навіть власний Інтернет-сайт відкрила. Усе більше сільських районів долучаються до проведення футбольних чемпіонатів та кубків. В області нині функціонують більш як 250 аматорських колективів.

    Минулорічний сезон ми почали надто пізно і з 10 команд, що стартували у вищій лізі обласної першості, до фінішу прийшли лише сім. Чемпіоном став житомирський «Легіон», повернувши до обласного центру футбольне лідерство Поліського краю. Друге місце посів «Хіммаш» (Коростень), третє дісталося «Металургу» з Малина. Це ті команди, що вирізнялися серед інших організованістю та злагодженою грою. Провальним вийшов сезон у ФК «Бердичів», не витримав змагальної напруги й житомирський «Дорожник», укомплектований переважно ветеранами. Натомість «Зв’ягель» порадував прихильників із Новограда-Волинського, повернувшись після тривалої відсутності до обласних змагань.

    Прикро ось що − для кого ми готуємо футболістів? Адже вихованці школи Миколи Сюсюри не бачать перспективи у рідному місті й змушені шукати себе у командах інших регіонів чи навіть країн. Ось що хвилює тренерів − вони вкладають свої знання, душу в хлопців, які потім прославляють інші регіони. До прикладу: вихованець житомирської СДЮШОР Андрій Ткачук зараз грає в основному складі львівських «Карпат», в київському «Динамо» − Андрій Сахневич...

    А що в нас? Вінниця нещодавно помпезно відзначала ювілей «Ниви», це було грандіозне свято футболу, яке мало великий резонанс. Наступного року житомирській команді майстрів виповнюється 50 років − місто буде відзначати ювілей команди, якої немає...


    Слава Україні!
     
    stas-pavlenkoДата: П`ятниця, 19.09.2008, 14:45 | Сообщение # 4
    Admin-2
    Група: Заблоковані
    Сообщений: 209
    Репутація: 4
    Зауваження: 0%
    Статус: Offline
    «Бастіон» вирушає до Європи




    Вигравши минулорічну першість України серед аматорських команд, іллічівський «Бастіон» здобув право представляти нашу країну в розіграші Кубку регіонів УЄФА.

    Раз в два роки

    Нагадаємо, що посперечатися за континентальний трофей аматорські колективи мають змогу кожні два роки. В фінальній стадії турніру приймають участь 8 найкращих команд, одна з котрих призначається господарем змагань. Минулого року почесний трофей, розіграш якого відбувався у Болгарії, завоював чемпіон Польщі «Дольношлязький», перегравши у вирішальному матчі в додатковий час господарів з рахунком 2:1.

    Суперники відомі

    Проте, аби потрапити до вісімки найкращих, потрібно подолати кваліфікаційний бар’єр. Саме з нього й розпочинає свій шлях до Європи «Бастіон». Іллічівці потрапили до шостої відбірної групи, де їхніми суперниками разом з господарями цього проміжного раунду − румунами стали представники Болгарії та Молдови. Лише переможець квартету отримає право у 2009 році зіграти у фінальній стадії турніру.

    Настрій на боротьбу

    «Аматорські команди непередбачувані, і прогнозувати якісний рівень суперника тут дуже важко. Зрозуміло, що матчі з румунами та болгарами, які є міцними середняками на міжнародній арені, легкими не будуть. Не варто залишати без належної уваги і команду з Молдови. Тож ми настроюємося на запеклу боротьбу в кожному з поєдинків», − дав оцінку суперникам головний тренер «Бастіона» Олександр Краснянський напередодні від’їзду до Румунії.

    Статус професіоналів

    До старту в Кубку Регіонів українці готувалися через матчі другої ліги, де наразі виступає колектив з Одещини. Адже згідно з регламентом Асоціації аматорського футболу України, чемпіон та команда, що виборола друге місце, мають право заявитися наступного сезону до другого дивізіону та, відповідно, отримати статус професіоналів. Іллічівці, завоювавши золото-2007, скористалися такою нагодою й наразі виступають у групі А другого дивізіону, де посідають десяту сходинку. Втім, на євроарені, за правилами УЕФА, гратимуть виключно аматорські клуби, або, як у випадку із «Бастіоном», лише ті футболісти, які рік тому здобули любительський титул.

    Амбіційні плани

    «Першочерговим завданням для тренерів та гравців на прем’єрний сезон у якості професіонального клубу було зачепитись і втриматись в середині турнірної таблиці. Відігравши десять матчів, можна стверджувати, що ми справляємося із цим завданням. А з тим досвідом, що здобуваємо в кожному матчі, впевнений, вже наступного року зможемо претендувати на лідерство серед колективів другої ліги», − зазначив начальник іллічівської команди Анатолій Баюк.

    Прагнення до перемог

    Цієї ж осені, за його словами, пріоритетом є участь у Кубку регіонів УЄФА. «Ми понад усе прагнемо виграти цей турнір. Я не вважаю, що наша мета занадто висока. Адже колектив у нас зіграний, досвідчений і прагне до перемог. Але ми живемо не тільки сьогоденням. В наступні два-три роки до нас прийде молоде поповнення, що зараз виховується на спортивній базі клубу. До речі, у своїх вікових категоріях дитячі команди «Бастіона» змагаються за лідируючі позиції», − резюмував Баюк.

    Кубок регіонів УЄФА. Румунія. Попередній раунд

    22 вересня. Молдова − «Бастіон». Румунія − Болгарія

    24 вересня. Болгарія − «Бастіон». Румунія − Молдова

    26 вересня. «Бастіон» − Румунія. Болгарія − Молдова

    Прикріплення: 1971541.jpg (39.8 Kb)


    Слава Україні!
     
    Форум » Український футбол » Аматорська ліга » Новини
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Пошук:



    Форма входу






    Друзі сайту

    Отличный московский досуг в саунах.
             Банери на наш сайт       






    Статистика



    Copyright MyCorp © 2024